ua en ru

Заступник держсекретаря США Шеннон піде у відставку

Заступник держсекретаря США Шеннон піде у відставку Фото: Держдеп США (U. S. Department of State)

Шеннон піде у відставку за власним бажанням

Заступник Державного секретаря з політичних питань Томас Шеннон заявив про намір піти у відставку. Про це повідомляє CNN.

"Я вирішив, що настав час зробити перерву", - сказав Шеннон.

За його словами, він прийняв рішення після багатомісячних консультацій з держсекретарем Рексом Тиллерсоном. Крім того, наголошується, що Тіллерсон шанобливо поставився до рішення піти у відставку. Тіллерсон зазначив, що був здивований кроком Шеннона і засумнівався, що зможе швидко знайти йому заміну.

"35 років досвіду - це не те, що ви можете замінити одним махом. Найбільше я шкодую про те, що втратив "ходячу енциклопедію", - поскаржився Тіллерсон.

Однак Шеннон залишиться на посаді до тих пір, поки не буде призначений його наступник, написала в Twitter офіційний представник Держдепартаменту Хізер Нойерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник директора Федерального бюро розслідувань США Ендрю МакКейб йде у відставку. Як відомо, раніше МакКейб піддався критиці з боку президента США Дональда Трампа, який у своєму Twitter звинуватив його в упередженості. За даними джерел, аж до відставки МакКейб залишиться у відпустці. Видання зазначає, що офіційного повідомлення про його відхід з поста поки не було. Раніше стало відомо, що приводом для критики МакКейба з боку демократів стало те, що ФБР не висунуто офіційних звинувачень Хілларі Клінтон у зв'язку з розслідуванням того, як колишній держсекретар використовувала особисту пошту для передачі службової інформації.