ua en ru

Уповільнення зростання цін у харчпромі та зростання депозитної активності стримували інфляцію у січні, - Мінекономрозвитку

Уповільнення зростання цін виробників у харчовій промисловості та продовження скорочення споживчого кредитування, зростання депозитної активності і стабільність на валютному ринку були основними факторами, які стримували розвиток інфляційних процесів в Україні у січні.

Про цей йдеться у повідомленні щодо цінової ситуації на споживчому ринку у січні 2011 р., оприлюдненому на офіційному веб-сайті Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Згідно даними, ціни виробників у харчовій промисловості у січні порівняно з груднем зросли на 0,8% проти 1,5% у грудні 2010 р. Обсяг залишків за кредитами, наданих фізичним особам у січні порівняно з груднем зменшився на 0,3% або на 0,6 млрд грн.
У січні порівняно з груднем обсяг депозитів фізичних осіб збільшився на 1,9% або на 5,2 млрд грн, - такі дані приводить Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, як повідомляла Державна служба статистики України, найвищий рівень інфляції в Україні у січні 2011 р. було зафіксовано у АР Крим - на рівні 1,6%, найнижчий - у Київській обл. - 0,4%.
В Україні індекси споживчих цін та цін виробників промислової продукції у січні 2011 р. склали 1,0% і 1,3% відповідно.