ua en ru

Заставу за Бочковського заблокував Держфінмоніторинг, - Геращенко

Заставу за Бочковського заблокував Держфінмоніторинг, - Геращенко Сергій Бочковський

Внесення застави за екс-голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) Сергія Бочковського заблокувала Державна служба фінансового моніторингу (Держфінмоніторинг). Про це повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Вчора за колишнього заступника начальника ДержНС Василя Стоецкого було внесено заставу в розмірі 1 млн 182 тис. грн, і він вийшов з СІЗО із зобов'язанням бути на слідчі дії і в суд... Сьогодні спроба внести аналогічний заставу за Сергія Бочковського була заблокована Держфінмоніторингом, який має таке право для перевірки законності походження коштів, які збираються внести як заставу", - заявив Геращенко.

Вчера за бывшего зам. начальника ГосЧС Василия Стоецкого был внесен залог в размере 1 182 000 грн. и он вышел из СИЗО с ...

Posted by Антон Геращенко on 1 Апрель 2015 г.

Він зазначив, що в разі, якщо буде встановлено, що гроші, що пропонується у якості застави, мають кримінальне походження, то це стане приводом для ще однієї кримінальної справи.

"Крім того, по справах про розкрадання корупції, слідчий і прокурор вимагатиме арешту майна підозрюваних Бачковского і Стаецкого", - зазначив нардеп.

Крім того, він повідомив, що вніс законопроект №2330, відповідно до якого, суди будуть мати можливість по справах про високопоставлених корупціонерів, у справах про особливо великих розмірах хабарів, справах за тероризму, сепаратизму, диверсіям - безальтернативно виносити рішення про утримання під вартою до моменту закінчення слідства.

Зазначимо, що суд заарештував екс-главу ДержНС Бочковського 28 березня.

Нагадаємо, голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) Сергія Бочковського затримали в ході засідання Кабінету міністрів 25 березня.

Як повідомлялося, він звинувачується в розкраданні 1,16 млн грн.

Напередодні адвокат Бочковського повідомив, що стосовно екс-глави ДержНС завели 4 нових справи.