ua en ru

Заліщук стала співголовою партії "ДемАльянс"

Заліщук стала співголовою партії "ДемАльянс" Фото: нардепа Світлану Заліщук обрано співголовою "ДемАльянсу"

Другим співголовою залишається глава "ДемАльянсу" Василь Гацько

Народний депутат Світлана Заліщук (фракція "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді України) обрана співголовою політичної партії "Демократичний Альянс". Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 9 липня, на позачерговому з'їзді "Демальянсу" у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Заліщук обрано на тимчасовій основі. Повноваження співголови "ДемАльянсу", за її словами, будуть тривати 3-4 місяці. У той же час другим співголовою політичної сили залишається голова партії "ДемАльянс" Василь Гацько.


Зазначимо, разом з двома співголовами партії, кількісний склад правління політсили становитиме 11 чоловік. Зокрема це: Василь Гацько (співголова), Світлана Заліщук (співголова), Максим Черкасенко, Олег Дерев'янко (екс-заступник міністра освіти), Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Вікторія Пташник, Зоя Буйницька, Світлана Коломієць (екс-заступник міністра екології), Владислав Оленченко (голова громадської платформи "Нова країна"), Андрій Длігач.

При цьому в коментарі журналістам нардеп Сергій Лещенко поки не зміг спрогнозувати результат на майбутніх виборах партії, яка створюється на основі "ДемАльянсу".

"Про це можна говорити тільки в теорії, оскільки ми не знаємо, якою буде нова виборча система, яким буде горизонт виборів: тобто, вони будуть в наступному році або через три роки, і яким буде формат остаточного об'єднання (нових політичних сил)", - сказав він.

Також депутат підкреслив, що не виключає проведення дострокових парламентських виборів.

"Я прогнозую, що наступного тижня нічого (у ВР) не буде відбуватися. Все вказує на те, що ми впевнено рухаємося до дострокових виборів. Бо цей парламент, він не відповідає інтересам суспільства і головне – принцип його обрання був повністю корупційним: через мажоритарку ми знову запустили вірус корупції в наш політичний організм. Не можна обманювати самих себе: цей парламент був приречений", - заявив Лещенко.

На з'їзді було прийнято рішення про затвердження програмної заяви, в яку, зокрема, увійшли принципи: без ксенофобії і будь-якого виду дискримінації, відкритість і підзвітність суспільству, фінансова прозорість, демократія і колективне лідерство. При цьому фінальна версія програми і Статуту партії, за словами народного депутата Мустафи Найєма, буде прийнято на наступному з'їзді партії, восени поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Найєм іде з посади заступник голови фракції БПП в Раді.