ua en ru

Заблокований прихильниками Коханівського зал суду охороняє майже сотня поліцейських

Заблокований прихильниками Коханівського зал суду охороняє майже сотня поліцейських Фото: Андрій Крищенко (npu.gov.ua)

Крищенко заявив про спокійну ситуацію в приміщенні суду

Зал суду, заблокований прихильниками керівника добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, охороняє майже сотня поліцейських. Про це заявив заступник голови Нацполіції України - начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, передає "112 Україна".

"Зараз все спокійно, ці особи (прихильники голови ОУН, - ред.), закрилися там з Коханівським. Поліція біля суду, що виключає можливість вивезти його і зробити втечу з-під варти", - заявив Крищенко.

За його словами, зал Святошинського суду охороняє майже сотня поліцейських, в приміщенні на даний момент перебуває до півсотні прихильників Коханівського і ситуація спокійна.

Він зазначив також, що ніч пройшла без інцидентів і що за медичною допомогою після вчорашніх подій ніхто не звертався.

Крищенко підкреслив, що термін утримання під вартою голови ОУН закінчується сьогодні. У свою чергу, прихильники Коханівського вважають, що він закінчився ще вчора, що і стало приводом для інцидентів в суді.

Так, поліція документує наслідки погрому, відкрито кримінальне провадження (ст. 194 Кримінального кодексу "Умисне знищення або пошкодження майна")

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прихильники керівника добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, якому 23 жовтня Святошинський райсуд Києва обрав запобіжний захід, заблокували зал судових засідань.