ua en ru

Зал Ради хочуть обладнати сканерами відбитків пальців

Зал Ради хочуть обладнати сканерами відбитків пальців Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Вартість проекту 7 млн гривень

Проект оновлення зали засідань Верховної Ради України сканерами відбитків пальців обійдеться у 7 млн гривен. Про це повідомляє "Наші гроші", посилаючись на дані системи "Прозорро".

Так, управління справами ВР 17 липня за результатами тендеру замовило ТОВ "Амріта Комплексні рішення" проектування технічного переоснащення зали засідань за 6,91 млн гривень.

Повідомляється, що до 20 грудня розроблять проектно-кошторисну документацію технічного переоснащення зали засідань по вул. Грушевського, 5. Головною зміною є те, що нова система дозволить ідентифікувати народних депутатів по відбитку пальця перед голосуванням. Ця можливість може бути реалізована за умови відповідних змін до чинного законодавства.

Також вказано, що за допомогою планшетів депутати зможуть у кулуарах мати доступ до документів засідань. Крім того, передбачена електронна реєстрація і візуальний контроль перебування на робочому місці за допомогою системи відеоспостереження.

Підкреслюється, що ціна угоди на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі в 7 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці червня у ході голосування у Верховній Раді України за один із законопроектів щодо судової реформи зафіксовано рекордне масове кнопкодавство за участю десяти народних депутатів.