ua en ru

Закритий "список Магнітського" в два рази коротше основного

США підтвердили наявність секретної частини "списку Магнітського". Про це виданню "Коммерсант" повідомило джерело, близьке до адміністрації Сполучених Штатів.

"Адміністрація має право засекретити імена деяких фігурантів "з міркувань національної безпеки" - проти них не будуть вводитися фінансові санкції, а тільки заборона на в'їзд до США", - пояснив виданню джерело у Вашингтоні.

При цьому співрозмовник "Комерсанта" відмовився назвати, хто з російських чиновників згаданий в цьому документі, повідомивши лише, що "закритий список в два рази коротше основного".

При цьому в Білому домі визнають, що публікація "списку Магнітського" може ускладнити відносини з РФ, причому вже в найближчій перспективі. У понеділок розпочинається дводенний візит до Москви радника президента США з національної безпеки Томаса Донілон. В плані поїздки - обговорення співпраці в області ПРО, подальшого скорочення ядерних арсеналів і ситуації в Сирії. "Ми розуміли, яку реакцію викличе список, але за законом не могли відкласти його публікацію", - пояснив прес-секретар президента США Джей Карні.

Нагадаємо, що у відповідь на "список Магнітського" Росія опублікувала свій список американських чиновників, винних, на думку Кремля, у порушенні прав людини.

Читайте також: "Список Магнітського" розчарував опонентів Обами.