ua en ru

Через закриття КПВВ на кордоні з Білоруссю утворилася черга із сотень авто

Через закриття КПВВ на кордоні з Білоруссю утворилася черга із сотень авто Фото: черга з авто (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

На пункті пропуску "Виступовичі", що на українсько-білоруському кордоні утворилася черга з кількох сотень транспортних засобів. Це сталося через закриття пункту пропуску "Нові Яриловичі".

Про це повідомляє прес-служба Київської митниці Державної митної служби України.

"Враховуючи значне скупчення транспортних засобів на в'їзд в Україну в пункті пропуску "Виступовичі" Житомирської області, Київською митницею Держмитслужби складу оперативних підрозділів пункту пропуску посилено додатковими посадовими особами", - йдеться в повідомленні.

Через закриття "Нових Яриловичей" перевізники для в'їзду в Україну обрали інші ділянки кордону, зокрема - пункт пропуску "Виступовичі".

"Станом на зараз у черзі на в'їзд в Україну з боку Білорусі у пункті пропуску "Виступовичі" накопичилася чергу з декількох сотень транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в митниці, оформлення і пропуск транспортних засобів у цьому пункті пропуску здійснюється цілодобово.

"З опівночі 16 вересня посадовими особами митниці в пункті пропуску "Виступовичі" оформлено на в'їзд/виїзд 335 транспортних засобів, що значно перевищує його пропускну здатність", - йдеться в повідомленні.

Також у Київській митниці звернулися до перевізників із закликом по можливості обирати для перетину кордону на в'їзд в Україну інші пункти пропуску, не суміжні з білоруською стороною.

Нагадаємо, 16 вересня Україна закрила пункт пропуску "Нові Яриловичі", біля якого знаходяться сотні паломників.

Крім того, раніше заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що паломників ввели в оману тим, що можна перетнути кордон України та Білорусі.