ua en ru

Геращенко про ситуацію з хасидами: їх ввели в оману, щоб заробити

Геращенко про ситуацію з хасидами: їх ввели в оману, щоб заробити Фото: Антон Геращенко (РБК-Україна)

Ситуація з хасидами на україно-білоруському кордоні стала можливою у зв'язку з тим, що певна група людей ввела паломників в оману. На їх приїзд в Україну намагалися заробити.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, хасидам обіцяли, що вони зможуть потрапити в Україну через Білорусь.

"Певне коло осіб, ввівши в оману, запросило представників хасидів. Фактично ці люди підставили тисячі громадян Ізраїлю та інших країн", - заявив Геращенко.

Він додав, що більшість з хасидів не мають права потрапити на територію України у зв'язку з забороною на в'їзд для іноземців.

"Прикордонники пояснюють громадянам Ізраїлю та інших країн, що вони не зможуть потрапити в Україну і пропонують повертатися в ті країни, з яких вони приїхали. Україна - гостинна країна, але ми не дозволимо порушувати наше законодавство", - додав Геращенко.

Антон #Геращенко: Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв рішення про закриття пункту пропуску «Нові Яриловичі», що...

Опубліковано МВС України Середа, 16 вересня 2020 р.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін закрив пункт пропуску "Нові Яриловичі" на україно-білоруському кордоні в Чернігівській області. Там зібралися більше тисячі хасидів, які намагаються потрапити до Умані для святкування єврейського Нового року Рош ха-Шана.

Раніше в Офісі президента звинуватили владу Білорусі у розпалюванні конфлікту з хасидами.

Додамо, що також хасиди вчора намагалися потрапити на територію України через пункт пропуску "Дольськ" у Волинській області. Станом на 16 вересня хасидів біля кордону на Волині немає, ситуація спокійна.