ua en ru

Закони про створення Нацкомісії з цінних паперів не суперечать праву ЄС, - комітет Ради

Закони про створення Нацкомісії з цінних паперів не суперечать праву ЄС, - комітет Ради Фото: комітет Ради дав висновок по законам про створення Нацкомісії з цінних паперів і бірж (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

В Україні хочуть створити Національну комісію з цінних паперів та бірж. Комітет Верховної ради з питань інтеграції до ЄС дав висновок щодо відповідних законопроектів №4684 та №4687.

Законопроект №4684 передбачає збільшення повноважень комісії для забезпечення обміну інформацією (в тому числі такою, що містить банківську таємницю), проведення розслідувань та здійснення інших заходів правозастосування в рамках надання міжнародної допомоги регуляторам іноземних держав.

"Проект за своєю метою, не суперечить Угоді про асоціацію, але потребує доопрацювання, зокрема, з метою врахування положень Регламенту 596/2014 та усунення правової невизначеності", - вказано у повідомленні.

Такий же висновок члени комітету надали і щодо проекту №4687 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Нацкомісії з цінних паперів та бірж.