ua en ru

Законопроект про реінтеграцію Донбасу винесуть на обговорення громадськості, - нардеп

Законопроект про реінтеграцію Донбасу винесуть на обговорення громадськості, - нардеп Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

За словами нардепа, усі резонансні законопроекти повинні проходити серйозне обговорення громадськості

Проект закону про реінтеграцію Донбасу найближчим часом винесуть на обговорення громадськості. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради України журналістам заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі фіналізуються положення цього закону, які найближчими днями будуть винесені на обговорення громадськості. Після того, як ми узгодимо всі ці позиції, думаю, це буде винесено в зал і проголосовано", - заявив Герасимов, зазначивши, що законопроект має об'єднати зал, як і всі законодавчі ініціативи президента.

За словами нардепа, усі резонансні законопроекти повинні проходити серйозне обговорення громадськості, експертного середовища і парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні опублікували концепцію законопроекту про деокупацію Донбасу. Зокрема, у преамбулі документа зазначається, що на даний момент антитерористична операція не відповідає завданням щодо деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей. Також підкреслюється важлива складова майбутнього законопроекту, яка надасть президенту право використовувати Збройні сили, інші військові формування на Донбасі.