ua en ru

Законопроект про "Про систему громадського телебачення і радіомовлення України" має бути доопрацьований, - Нацтелерадіо

Національна рада на засіданні 3 листопада розглянула проект закону України „Про внесення змін до закону України "Про систему громадського телебачення і радіомовлення України" та ухвалила рішення направити його на доопрацювання Державному комітетові телебачення та радіомовлення України, повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією, у тексті законопроекту є низка положень, які суперечать чинним законам України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про громадські організації".

"Є пропозиція доопрацювати законопроект, щоб детально прописати в ньому роль Національної ради, схему ліцензування для громадського мовлення, і таким чином зробити цей проект бездоганним", - підсумував член Нацради Микола Фартушний.

Заступник голови Національної ради Лариса Мудрак зазначила, що другим важливим моментом є проблема фінансування. Вона висловила думку, що варто було б врахувати положення законопроекту "Про систему громадського телебачення і радіомовлення України", прийнятого 1997 р. Вона наголосила, що цей законопроект "пройшов експертизу Ради Європи, у ньому питання фінансування, яке є одним із системоутворюючих, і питання формування Громадської (наглядової) ради добре прописані".