ua en ru

Законопроект про нацбезпеку внесуть у Раду до кінця тижня, - нардеп

Законопроект про нацбезпеку внесуть у Раду до кінця тижня, - нардеп Фото: Андрій Тетерук (nfront.org.ua)

Депутат запевнив, що ніхто "не нав’язує" Україні ухвалення цього законопроекту

Новий законопроект про національну безпеку та оборону України можуть зареєструвати вже наступного тижня. Такий прогноз 11 лютого 2018 року озвучив народний депутат, член комітету з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук в ефірі "Радіо Свобода".

"Я абсолютно впевнений, що наступного тижня він буде підписаний і направлений до парламенту, і всі народні депутати, які вболівають за стан національної безпеки й оборони, зможуть його ретельно вивчити, і це дозволить у найближчий тиждень, який ми будемо працювати в парламенті, внести його в порядок денний і проголосувати в першому читанні", - зазначив нардеп.

Він також запевнив, що ніхто "не нав’язує" Україні ухвалення цього законопроекту.

"Правда в тому, що законопроект розробляється нашими спеціалістами в тісній кооперації з західними партнерами. Цілком природньо, що такі масштабні законопроекти на рівні розробки ми погоджуємо з нашими основними союзниками: США та ЄС", - пояснив Тетерук.

Як повідомляється, чинним в Україні є закон про нацбезпеку від 2003 року, якому серед іншого залишився абзац про дотримання угод щодо тимчасового розташування Чорноморського флоту Росії на території України.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо законопроекту про нацбезпеку, і наголосив, що цей національний законодавчий акт має відповідати та забезпечувати реформування всього сектору безпеки й оборони України та сприяти покращенню співпраці з країнами НАТО.