ua en ru

Законопроект про нацбезпеку Рада може розглянути наступного вівторка

Законопроект про нацбезпеку Рада може розглянути наступного вівторка Фото: Сергій Пашинський (фото з відкритих джерел)

Комітет з нацбезпеки внесе правки до законопроекту до 19 березня

Комітет Верховної ради з питань національної безпеки та оборони внесе на розгляд парламенту законопроект про нацбезпеку наступного вівторка. Про це за результатами засідання у середу, 14 березня, повідомив голова комітету, народний депутат Сергій Пашинський, передає кореспондентРБК-Україна

Пашинський, прокоментував, що під час обговорення законопроекту учасники комітету зазначили, що у нього не включено актуальні питання про кібербезпеку, а також інформаційну та енергетичну безпеку.

Голова комітету додав, що після ухвалення правок законопроект внесуть на розгляд парламенту в наступний вівторок, 20 березня, або у четвер - 22 березня.

Як повідомив секретар комітету Іван Вінник, комітет із нацбезпеки домовився внести правки до проекту закону до понеділка, 19 березня, і лише після того подавати його на розгляд парламенту у першому читанні.

"Зокрема, пропонується доповнити президентський законопроект деякими положеннями альтернативного законопроекту. Також пропонується чітко виписати загрози національній безпеці, уточнити суб’єктів та об’єктів національної безпеки, звернемо увагу, що проект закону пропонує скасувати дію трьох чинних законів - про цивільно-демократичний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами, оборонне планування та закон про основи нацбезпеки", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року президентський законопроект про нацбезпеку надійшов до Верховної ради України. Спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що цей законопроект є пріоритетним. "Він важливий як для реформи сектору безпеки, так і для істотного кроку на шляху до НАТО. Сподіваюся на швидкий розгляд законопроекту, який подано президентом до Ради", - сказав Парубій.