ua en ru

Законопроект Лабунської може бути використаний корупціонерами як можливість піти від покарання, - нардеп

В Україні з понад 150 тис. засуджених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, знайдеться кілька сотень заможних людей - хабарників, корупціонерів, гвалтівників і вбивць, які зможуть придбати будь-яку довідку про хворобу, після чого виїхати за кордон і таким чином сховатися від правосуддя. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський.

"Законопроект про лікування ув'язнених, запропонований пані Лабунської, - це знущання не тільки над правовою системою держави, але і над здоровим глуздом. В такій редакції його приймати не тільки можна, але й небезпечно", - зазначив Журавський.

"Пані Лабунська пропонує зобов'язати суд, приймаючи рішення про лікування засудженого за кордоном, одночасно звільняти його від покарання. Але це нонсенс. Уявіть собі ситуацію: багач, зробивши смертельне ДТП, потрапляє спочатку на лікарняне ліжко, пізніше купує всі необхідні довідки, після чого суд у відповідності з законом Анжеліки Лабунської зобов'язаний відправити його на лікування за межі України і одночасно звільнити від покарання", - додав парламентарій

На його переконання, з понад 150 тис. засуджених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, знайдеться кілька сотень заможних людей - хабарників, корупціонерів, гвалтівників і вбивць, які зможуть придбати будь-яку довідку про хворобу, після чого виїхати за кордон, таким чином отримавши право сховатися від правосуддя.

"Я переконаний в одному: прийняття законопроекту пані Лабунської як манни небесної чекають сотні багатіїв, які в силу обставин опинились у місцях позбавлення волі. Це їх єдиний шанс піти від Феміди. І за такий подарунок для них в стінах парламенту виступає опозиція. Партія регіонів в таких іграх наших опонентів брати участь не збирається", - резюмував політик.