ua en ru

В законопроект про деокупацію Донбасу можуть внести положення про повернення Криму, - Турчинов

В законопроект про деокупацію Донбасу можуть внести положення про повернення Криму, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов сподівається, що Рада завтра офіційно визнає Росію агресором

Проект закону про забезпечення суверенітету над окупованими територіями Донбасу може бути доповнений нормами щодо Криму у процесі підготовки до другого читання. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" .

"Коли буде внесена пропозиція об'єднати питання звільнення АР Крим і звільнення Донбасу, - хоча це різні технологічні завдання за масштабом і технологією їх реалізації, - закон стане значно довшим. Але є таке рішення народних депутатів і є рішення таке президента, так, друге читання буде більш складним, але я не виключаю, що воно буде реалізоване", - заявив Турчинов.

При цьому він зазначив, що сподівається на те, що Верховна Рада офіційно визнає Росію агресором у п'ятницю, 6 жовтня.

Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, ряд депутатів Верховної Ради України заблокували трибуну і президію парламенту в ході розгляду законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".