ua en ru

Нардепи заблокували трибуну та президію парламенту

Нардепи заблокували трибуну та президію парламенту Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Парубій оголосив перерву у засіданні через блокування

Ряд депутатів Верховної Ради України заблокували трибуну та президію парламенту в ході розгляду законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях",передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що нардепи від фракції "Самопоміч" заблокували президію. При цьому перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко просила депутатів повернутися на робочі місця.

Верховна Рада. Блокування трибуни

Опубліковано РБК-Украина 5 жовтня 2017 р.

"Я в Мінську бойовиків не боюсь, вас я тим паче не боюсь! Сіли всі на місце!" - зазначила Геращенко.

altaltalt

Фото: сутички в Раді

Відзначимо, що заступник голови "Самопомочі" Єгор Соболєв намагався зламати мікрофони.

До президії також вийшов ряд позафракційних депутатів, представників ВО "Свобода" та нардепів від фракції "Народний фронт".

Парламентар Тетяна Чорновіл намагалася відтіснити від мікрофонів позафракційного Юрія Левченка, в результаті чого виникли сутички.

Після цього глава парламенту Андрій Парубій оголосив про перерву в засіданні і викликав голів фракцій і груп для проведення консультацій.

Нагадаємо, глава фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявив, що у Ради є достатньо голосів для прийняття обох законопроектів про деокупацію і визначенні особливого статусу окупованих територій Донецької і Луганської областей.