ua en ru

Законопроект щодо аудиторської діяльності знаходиться на стадії погодження з міністерствами, - Мінфін

Законопроект щодо аудиторської діяльності знаходиться на стадії погодження з міністерствами, - Мінфін Фото: Олена Макеєва

Міністерство фінансів має підготувати закони, які б імплементували європейське законодавство в царині аудиторської діяльності в Україні

Новий законопроект щодо аудиторської діяльності в Україні зараз знаходиться на стадії погодження з міністерствами і відомствами, після чого буде переданий в Кабінет міністрів України. Про це на брифінгу заявила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є розпорядження Кабінету міністрів України від 8 квітня 2015 року, яке також зобов'язує Міністерство фінансів підготувати закони, які б імплементували європейське законодавство в царині аудиторської діяльності в Україні. Строк - до липня 2015 року. Зараз уже серпень. Законопроект розроблений. Зараз він проходить стадії погодження з міністерствами і відомствами. Після цього буде переданий в Кабмін", - повідомила вона.

Нагадаємо, за словами старшого консультанта з фінансового управління Світового банку Джона Хупера, Україна потребує аудиту світового рівня.