ua en ru

Законопроект №5670 суперечить українському і міжнародному законодавству, - Медведчук

Законопроект №5670 суперечить українському і міжнародному законодавству, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Медведчук заявляє, що окремі норми цього законопроекту суперечать Конституції України

Законопроект №5670 "Про державну мову" суперечить українському і міжнародному законодавству. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір – право народу" Віктор Медведчук.

"Я навмисно утримуюсь від будь-яких коментарів положень законопроекту №5670 ― вони настільки "красномовні", що кожна думаюча людина по достоїнству оцінить їх демократичність і "консолідуючу функцію". Скажу лише, що цей проект, який у народі вже охрестили "лінгвістичним геноцидом", суперечить українському і міжнародному законодавству", - заявив він.

За словами політика, окремі норми цього законопроекту суперечать Конституції України, зокрема частині п'ятій статті 53 та частини третій статті 10 Конституції України, якою гарантується "вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України", а також не узгоджуються з міжнародними договорами, є частиною національного законодавства України.

"Абсолютно очевидно, що прийняття даного закону не сприятиме єднанню нації та збереженню територіальної цілісності, а тільки посилить розкол в суспільстві за національними та мовними ознаками", - додав Медведчук.