ua en ru

Коли закінчаться ракетні удари по Україні: відповідь військових експертів

Коли закінчаться ракетні удари по Україні: відповідь військових експертів Фото: російські запаси ракет швидко вичерпуються (facebook.com)
Автор: Милан Лелич

На здатність Російської Федерації наносити ракетні удари по Україні впливають декілька факторів. Тому на сьогодні не можна точно спрогнозувати, коли закінчаться такі обстріли.

Зокрема, якщо Україна найближчим часом не зможе домовитися про статус територій, які були окуповані після 24 лютого, то війна з Росією може затягнутися на довго, знизивши свою інтенсивність. Це дозволить російській стороні і далі наносити ракетні удари.

Як зазначив військовий експерт Михайло Жирохов, загроза буде зберігатися, оскільки у Росії є можливість обстрілювати всю українську територію, не заходячи в її повітряний простір.

Тим не менш, нинішніми темпами обстрілювати Україну російська сторона не зможе, оскільки запас ракет швидко вичерпується. А західні санкції проти військово-промислового комплексу теж дадуть про себе знати.

За словами експерта Олександра Мусієнка, у Росії вже є серйозні проблеми з технологіями, модернізацією і виробництвом нових озброєнь, особливо високоточних. Але невеликі запаси потужностей ще є.

Крім того, убезпечити Україну можуть поставки систем протиповітряної оборони. Якщо запит Києва на системи ППО буде задоволений, то вже в осяжній перспективі ризик обстрілів тилових територій буде значно знижено.