ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу розширить список осіб, які можуть отримати статус інваліда війни

Закон про реінтеграцію Донбасу розширить список осіб, які можуть отримати статус інваліда війни Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Зокрема, передбачається надання статусу інваліда війни добровольцям, в тому числі волонтерам

Закон про реінтеграцію Донбасу може розширити список осіб, які можуть отримати статус інваліда війни. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Привіт самоврядування: що приховують перехідні положення законопроекту про реінтеграцію Донбасу".

"Кабінет міністрів повинен розробити порядок надання статусу ветеранів війни особам, які беруть участь в АТО, а також беруть участь у підтриманні нацбезпеки в Донецькій і Луганській областях. Пропонується також розширити перелік осіб, яким надається статус інваліда війни", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, цей статус зможуть отримати: резервісти, військові у відставці, діючі військові, службовці органів влади, що відповідають за оподаткування, митний контроль, а також співробітники МВС, ДСНС, інших воєнізованих законних формувань, які захищали суверенітет і незалежність України і стали інвалідами внаслідок травми, струсу мозку та каліцтва, "завданих при безпосередній участі в боротьбі з тероризмом".

Крім того, передбачається надання статусу інваліда війни добровольцям, в тому числі волонтерам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що закон про реінтеграцію Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах.