ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах

Закон про реінтеграцію Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Також президент отримує право вводити військові адміністрації

Закон про реінтеграцію Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Привіт самоврядування: що приховують перехідні положення законопроекту про реінтеграцію Донбасу".

"Статтю, що регламентує порядок введення воєнного стану, пропонується доповнити параграфом, норми якого дають президенту право вводити воєнний стан і на інших територіях України, а не тільки в зоні АТО, припиняти на цих територіях роботу органів місцевого самоврядування і вводити військові адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в разі введення воєнного стану "для відновлення суверенітету України" над окупованою територією Донецької і Луганської областей, повноваження всіх органів влади, згідно із законопроектом, припиняються. Зокрема, припиняється і дія військових адміністрацій.

"Керівництво територіями, на яких введено воєнний стан, буде здійснювати спільний оперативний штаб ЗСУ під загальним командуванням Генштабу ЗСУ", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що закон про реінтеграцію Донбасу передбачає особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).