ua en ru

Закон про приватизацію дозволить змінити модель економіки України, - Гройсман

Закон про приватизацію дозволить змінити модель економіки України, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман переконаний у переході на модель економіки доданої вартості

Приватизація державних підприємств за новим законодавством дозволить змінити модель економіки України з сировинної на економіку доданої вартості. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

За словами Гройсмана, прозора приватизація за новим законодавством дозволить продати активи новим власникам, які в свою чергу будуть застосовувати нові технології, створювати нові робочі місця, виробляти продукцію, а також змінять модель економіки України - з сировинної на економіку доданої вартості.

"Модель економіки у нас поки сировинна. Але ми формуємо ряд програм по зміні цієї моделі. Наприклад, приватизація. Будемо продавати активи на відкритих аукціонах, залучимо інвестиції, технології. Ми також запускаємо програму розстрочки по сплаті окремих податків (насамперед ПДВ) при модернізації обладнання. Ми зацікавлені в робочих місцях тут, податки тут, технологіях тут і зарплатах тут", - заявив Грассман.

Нагадаємо, раніше у Фонді державного майна України розповіли, коли стартує приватизація.

"Під цей закон (про приватизацію, - ред.) необхідно внести зміни в практично двадцять законодавчих актів. Частина нормативних документів йде на рівні Фонду держмайна України, і у нас вже є напрацьовані в робочому варіанті ці зміни. Ми їх приймемо досить швидко. Але половина того, куди треба внести зміни, знаходиться на рівні Кабінету міністрів", - заявив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.