ua en ru

Закон про оборонний бюджет США санкціонує передачу Україні летальної зброї, - посольство

Закон про оборонний бюджет США санкціонує передачу Україні летальної зброї, - посольство Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Jim Mattis)

Трамп підписав оборонний бюджет США, який передбачає 350 млн доларів допомоги Україні

Закон про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони Сполучених Штатів Америки, який сьогодні підписав президент Дональд Трамп, санкціонує передачу Україні летальної зброї. Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

Закон містить дозвіл на виділення 350 млн доларів для надання допомоги Україні у сфері безпеки.

Крім того, закон санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру і істотно розширює параметри підтримки України з боку США у сфері безпеки та оборонній сфері.

Зазначено, що до документа, включені положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил.

На законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні кошти; кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Президент США Дональд Трамп підписав Оборонний бюджет на 2018 рік, що передбачає 350 млн. дол. на безпекову допомогу Укр...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США 12 грудня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 12 грудня, Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2018-й фінансовий рік.