ua en ru

Закон про особливий статус районів Донбасу почне діяти після проведення місцевих виборів, - Гройсман

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" почне діяти після проведення 7 грудня в цих районах місцевих виборів по українському законодавству.

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" почне діяти після проведення 7 грудня в цих районах місцевих виборів по українському законодавству. Про це в програмі одного з українських телеканалів заявив віце-прем'єр України з регіональної політики Володимир Гройсман, передає прес-служба партії "Блок Петра Порошенко".

"Закон почне виконуватися тоді, коли на певних територіях з'явиться місцева влада, яка буде мати повноваження займатися територіями. Нова місцева влада, згідно з цим законом та мирним планом Президента, допоможе центральної влади принести на ці території світ, допоможе навести порядок в єдиному унітарній державі", - зазначив він.

У той же час Гройсман повідомив, що звільнені та тимчасово зайняті терористами території не будуть фінансуватися однаково.

"Всі території, які є або будуть під контролем української влади, будуть фінансуватися у відповідності з чинним законодавством. Що ж стосується територій з особливим порядком самоврядування, то для них будуть визначені спеціальні механізми, які забезпечать вирішення проблеми фінансування", - запевнив він.

Нагадаємо, 16 вересня народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".