ua en ru

Закон про вищу освіту відповідає вимогам програм економічних реформ, - Табачник

У роботі над проектом закону про вищу освіту, по мимо самого міністерства, брали участь фахівці з союзу ректорів вузів, а також ряд громадських організацій. Про це в ході III Всеукраїнського з'їзду працівників освіти заявив міністр науки і освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-України.
Крім того, міекономразвітія і торгівлі, Мінсоцполітики, а також з Мін'юстом. "Звертаю вашу увагу, проект закону в різних редакція дискутувалося і обговорювалося протягом трьох років, за часів трьох урядів і трьох міністрів і нехай нас не дорікають, що він створювався останній рік або півтора", - заявив Табачник.
За його словами, 84% студентів, які взяли участь у недавньому референдумі, підтримали закон про вищу освіту, яким пропонується змінити підхід до типів вищих навчальних закладів створивши їх філії "Нарешті передбачено законодавче регулювання зовнішнього незалежного оцінювання знань та умінь тих, хто хоче отримати вища освіта на основі диплома середнього ", - сказав Табачник.
Також він зазначив, що цей документ передбачає посилення інноваційної складової в діяльності університетів.
"Законопроект відповідає програмі економічних реформ на 2010-2014 рр.." Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, вільна держава ", - зазначив Табачник
Також за його словами, в ньому передбачаються визнання українських дипломів.