ua en ru

Закон "Про спецконфискации" дозволить чиновникам порушувати правові норми, - Рабинович

Закон "Про спецконфискации" дозволить чиновникам порушувати правові норми, - Рабинович Фото: Вадим Рабинович

Підготовлений депутатами законопроект "Про спецконфискации" не вирішує соціальних несправедливостей, але дозволяє чиновникам порушувати правові норми. Таку думку висловив депутат Верховної Ради Вадим Рабинович в ефірі одного з центральних телеканалів.

"Кожен українець тепер без суду і слідства буде віддати цим "чесним" правоохоронним органам свій будинок, свою машину, свої заробітки – ну все, що їм хочеться. І це без суду, я повторюю! Такого не було ні в більшовицької Росії, ні в фашистської Німеччини, і ніде. Я вже не знаю, що вони ще придумають, щоб знищити цей народ! ", – заявив політик.

За словами Вадима Рабиновича, автори цього законопроекту прикриваються грошима Януковича, для того щоб отримати можливість без судів забирати майно у українців.

"Пашинський пробиває цей закон. Він немов хоче, щоб повернули гроші Януковича, правда там того Януковича і близько немає. І сьогодні генпрокуратура сказала, що на те, щоб повернути хоч якісь гроші Януковича потрібно 5-7 років! То про яку спецконфискации насправді мова? Може, просто кожен віддасть Пашинському частину свого майна?! "− додав Вадим Рабинович.

Нагадаємо, в четвер 20 жовтня Верховна Рада вже вдруге не змогла внести до порядку денного сесії законопроект про стягнення в дохід держави активів. Питання законопроекту № 5142 не набрала 226 мінімально необхідних голосів.