ua en ru

Закон "Про національну безпеку" буде прийнятий через місяць - Турчинов

Закон "Про національну безпеку" буде прийнятий через місяць - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Законом передбачено здійснення контролю збройних сил

Закон України "Про національну безпеку" буде прийнятий Верховною Радою через місяць після закінчення другого читання. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час 11 Київського безпекового форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сподіваюся, що друге читання закону "Про національну безпеку" відбудеться протягом місяця і закон буде прийнятий остаточно. Хочу підкреслити, що це дійсно формат побудови сектору безпеки і оборони України на стандарти НАТО та європейських країн. Сектор безпеки і оборони створюється як єдиний комплекс, визначаються документи стратегічного планування. Дуже важливо в цьому законі - чіткий механізм цивільного контролю над збройними силами, іншими сегментами сектору безпеки і оборони", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, у НАТО чекають внесення поправок в законопроект "Про національну безпеку" перед голосуванням у другому читанні.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив про те, що народні депутати України зможуть розглянути законопроект про нацбезпеки у другому читанні в останній пленарний тиждень травня або початку червня.