ua en ru

Закон про неплатників аліментів: кількість оголошених в розшук батьків збільшилася

Закон про неплатників аліментів: кількість оголошених в розшук батьків збільшилася Фото: несплата аліментів (колаж РБК-Україна)

У більшості випадків від сплати аліментів ухиляються чоловіки

За 14 днів роботи закону про обмеження для неплатників аліментів кількість людей, які оголошені в розшук, збільшилася з 6 до майже 8 тис. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"З 6 лютого почали застосовуватися реальні механізми стягнення боргу за злісних неплатників аліментів... Буквально кожен день ситуація змінюється. Ми створили спеціальні штаби по всій країні, які займаються стягненням аліментів з даних боржників", - повідомив Петренко.

За його словами, мова йде про 600 тис. батьків, в абсолютній більшості це - чоловіки, які мають борг понад 3-6 місяців перед своїми дітьми. За два тижні майже 60 тис. осіб були позбавлені права на водіння автомобілем, більше 60 тис. особам заборонений виїзд за кордон.

"Мова йде про те, що ми відновлюємо справедливість. Дитина - це найбыльш незахищений громадянин. Він не має можливості сам звернутися до суду, не має можливості використовувати інші інструменти впливу", - зазначив Петренко.

Зазначимо, прес-служба управління юстиції у Миколаївській області повідомила про те, що у Миколаєві чоловік, який заборгував 45 тисяч гривень своїй дитині, залишився без Lexus. Автомобіль виставлено на продаж, а виручені кошти підуть на погашення боргу.

Нагадаємо, станом на 23 лютого, державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам злісних неплатників аліментів і винесли понад 21 тис. постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами.