ua en ru

Закон Н.Королевської про державно-приватне партнерство дозволить привернути гроші на інфраструктурні проекти

Закон про державно-приватне партнерство дозволить привернути гроші на інфраструктурні проекти, які неможливо профінансувати з бюджету. Про це заявила глава комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Н.Королевської.

"Ми дали владі сучасний інструмент залучення інвестицій у держсектор. Реалізація механізму державно-приватного партнерства - це іспит для виконавчої влади України, який покаже її готовність управляти країною за допомогою технологій 21 століття, - вважає Н.Королевська. - Успішне впровадження в життя положень закону про ДПП дозволить привернути в економіку України більше коштів, ніж коли-небудь поступало від приватизації, а також - вирішити проблеми з фінансуванням інфраструктурних проектів, у тому числі і до Євро 2012".

"Закон про ДПП дозволить привернути гроші на інфраструктурні проекти, які сьогодні неможливо профінансувати з бюджету. Це означає, що можна буде зрушити з місця вирішення проблем, які роками відкладалися через те, що були "не по кишені" держбюджету, а 100%-а передача цих сегментів до рук приватного сектора була неможлива через їх стратегічне і соціальне значення", - підкреслила Н.Королевська.

Закон про державно-приватне партнерство більше року розроблявся фахівцями парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва під керівництвом Н.Королевської з широким залученням міжнародних експертів і експертів Фонду ефективного управління. Він пропонує для України інноваційний механізм співпраці між державними і комунальними організаціями і приватними компаніями. При цьому держава допускає інвесторів до об'єктів інфраструктури, але продовжує управляти цими об'єктами, не передаючи їх до приватних рук.