ua en ru

Закон про держслужбу за контрактом набув чинності

Закон про держслужбу за контрактом набув чинності Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Однак деякі положення документа набудуть чинності пізніше

Законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" про перезавантаження влади №1066, який передбачає введення державної служби за контрактом, у середу, 25 вересня, набув чинності. Вчора закон опублікували у виданні "Голос України".

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування. Однак ряд положень (абзаци четвертий та п'ятий підпункту 1, підпункту 39 пункту 6) і положення закону щодо контракту про проходження державної служби набувають чинності з 1 січня 2020 року.

Відзначимо, законом буде спрощений порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також передбачені можливості запровадження контрактної державної служби.

Очікується, що набуття документом чинності зможе підвищити відповідальність держслужбовців за досягнення результатів їх діяльності.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що після прийняття законопроекту №1066 про перезавантаження державної влади, яким вводиться держслужба за контрактом, у державних службовців зміниться структура оплати праці.

Як писало РБК-Україна, 23 вересня проект закону підписав глава держави Володимир Зеленський.

Так, 23 вересня закон передали на підпис президенту після підписання проекту спікером ВР Дмитром Разумковим.

Парламент схвалив даний проект закону в другому читанні 19 вересня. За нього проголосували 228 парламентаріїв. А 10 вересня ВР прийняла документ за основу в першому читанні, за нього проголосували 273 парламентарія.

При цьому комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Раді прийняти даний законопроект за основу і в цілому.