ua en ru

У Порошенка заявили, що закон про Антикорупційний суд не буде суперечити Конституції

У Порошенка заявили, що закон про Антикорупційний суд не буде суперечити Конституції Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Порошенко закликає Раду прискорити розгляд законопроекту про антикорупційний суд

Представник президента України у парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради запевнила, що закон про створення Вищого антикорупційного суду не суперечитиме Конституції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України наполягає на прискоренні розгляду законопроекту про Антикорупційний суд. Ми переконані, що законопроект буде розглянутий на цьому тижні. Інформую вас, що жодних протиріч по дискусійних питань із міжнародними партнерами немає. Закон не буде йти в супереч Конституції України або обмежувати суверенітет. Ключове дискусійне питання щодо права ради міжнародних експертів блокувати кандидатури суддів - вирішують. Думаю, до кінця вівторка воно буде вирішене, і ми будемо мати продуктивне голосування", - заявила Луценко.

Нагадаємо, під час відкриття Погоджувальної ради в понеділок голова ВР Андрій Парубій повідомив, що ключовим законопроектом поточного тижня Верховної ради є створення Вищого антикорупційного суду України.