ua en ru

Ув’язнений у РФ кримчанин заявив про нав'язування йому російського громадянства

Ув’язнений у РФ кримчанин заявив про нав'язування йому російського громадянства Фото: Геннадій Афанасьєв скаржиться на спроби нав'язати йому російське громадянство

У відеозверненні Геннадій Афанасьєв назвав себе громадянином України

Кримський політв'язень у Російській Федерації Геннадій Афанасьєв заявив про спроби нав'язати йому російське громадянство. Про це представник правозахисної комісії "Меморіал" у Республіці Комі Ернест Мезак повідомив в Facebook.

З його слів, через це Афанасьєв збирався оголосити голодування.


"Геннадій Афанасьєв позавчора повідомив членам ОНК Комі, що російські чиновники продовжують нав'язувати йому паспорт громадянина Росії. На знак протесту він навіть хотів оголосити голодування. Я пояснив йому, що російський паспорт не вартий цього, і запропонував обмежитися публічною заявою, ким він себе вважає", - написав Мезак.

До посту російський правозахисник доклав відеозвернення Генадія Афанасьєва, в якому він називає себе громадянином України.

Геннадій Афанасьєв був заарештований у травні 2014 року по справі так званих "терористів групи Сенцова". Разом з українським режисером Олегом Сенцовым, Олександром Кольченком і Олексієм Чирнием, Геннадія Афанасьєва визнали винним у підготовці терористичних актів в окупованому Криму.

Нагадаємо, раніше в Росії офіційно визнали українське громадянство політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко, про що російський омбудсмен повідомила у своїй щорічній доповіді.