ua en ru

У Закарпатській області через пошкодження газопроводу близько 3 тис. будинків лишилися без газу

У Закарпатській області через пошкодження газопроводу близько 3 тис. будинків лишилися без газу Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Без газопостачання залишаються мешканці 2978 домогосподарств

У Закарпатській області пошкоджено газопровід середнього тиску в селі Дубрівка (Ужгородський район). Про це повідомляє Mukachevo.net.

Повідомляється, що інцидент стався у п'ятницю ввечері, 28 вересня. О 20:26 у "Закарпатгазі" отримали повідомлення про пошкодження газопроводу.

Зазначається, що аварія сталася внаслідок несанкціонованих земляних робіт - працівниками сільськогосподарського товариства було пошкоджено газопровід середнього тиску.

Внаслідок аварії без газопостачання залишаються мешканці 2978 домогосподарств у селах Дубрівка, Ляхівці, Худльово, Андріївка, Гайдош, Кібляри, Пацканьово, Ірлява, Чабанівка, Вовкове, Чертеж, Лінці, Анталовці, Середнє, Верхнє Солотвино.

Нагадаємо, що раніше у Сумах внаслідок аварії на газопроводі загинула людина. Аварія на газорозподільній мережі високого тиску виникла ввечері 21 вересня, в районі Баранівка, що на околиці міста Суми.

Крім того, раніше повідомлялося, що впровадження добового балансування газу в Україні перенесено на 1 грудня. Відповідне рішення прийнято на засіданні Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Відзначимо, "Нафтогаз України" раніше повідомив, що облгази заборгували близько 1 млрд доларів за несанкціонований відбір газу.