ua en ru

НКРЕКП перенесла запуск добового балансування газу на два місяці

НКРЕКП перенесла запуск добового балансування газу на два місяці Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Запровадження добового балансування газу перенесено на 1 грудня

Впровадження добового балансування газу в Україні перенесено на 1 грудня. Відповідне рішення прийнято на засіданні Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, раніше передбачалося, що система добового балансування запрацює з 1 жовтня. Згідно з рішенням комісії, оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" протягом двох місяців має провести тестування інформаційної платформи для добового балансування і при необхідності допрацювати її. При цьому обл- і міськгази мають забезпечити наповнення абонентської бази даними споживачів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про намір перенести запуск добового балансування на 1 листопада.

Відзначимо, "Нафтогаз України" раніше повідомив, що облгази заборгували близько 1 млрд доларів за несанкціонований відбір газу. Крім того, борги компаній, які входять до Регіональної газової компанії (РГК) бізнесмена Дмитра Фірташа, зросли до 17 млрд гривень.

"А це 65% боргів перед "Укртрансгазом" за послуги балансування газу. Інші контрагенти намагаються розраховуватися або, принаймні, не нарощувати борги", - додали в "Нафтогазі".