ua en ru

У Сумах унаслідок аварії на газопроводі загинула людина

У Сумах унаслідок аварії на газопроводі загинула людина Ілюстративне фото (DSNSKyiv)

Загиблий раніше працював газозварником

Внаслідок пожежі на газопроводі в Сумах, яка сталася сьогодні, 22 вересня, загинула людина. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Повідомляється, що аварія на газорозподільній мережі високого тиску виникла ввечері 21 вересня, в районі Баранівка, що на околиці міста Суми.

За словами начальника поліції міста Суми Павла Карабуту, одна з версій - зловмисники залізли в колодязь і зняли запірну арматуру із засувки газорозподільної станції, внаслідок чого і сталася аварія.

В поліції розповіли, що близько четвертої ранку надійшло повідомлення, що в будинку, неподалік від місця події, знайшли обгорілий труп чоловіка. Ним виявився 73-річний пенсіонер. В минулому чоловік працював газозварником.

"Виходячи із зібраних матеріалів, в нас є всі підстави вважати, що втручання в роботу газопроводу здійснив саме загиблий. В результаті чого отримав смертельні опіки", - заявив Карабут.

В поліції подію кваліфікували ст.115 « Умисне вбивство» (з відміткою «нещасний випадок») та ст. 292. ч.1 КК України «Пошкодження або руйнування магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів, що призвело до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або спричинило небезпеку для життя людей». На місці події тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Києві загорілося звалище на Русанівських садах, на даний момент вогонь охопив близько 200 квадратних метрів лісу.

Крім того, на початку вересня в Києві біля метро Лук'янівська горів ресторан "Ланселот".