ua en ru

У Закарпатті підтопленими через негоду залишаються 25 дворогосподарств

У Закарпатті підтопленими через негоду залишаються 25 дворогосподарств Фото: наслідки негоди в Закарпатті

Рятувальники проводять роботи з відкачування та відведення води з присадибних ділянок

У Закарпатській області підтопленими внаслідок негоди (сильні зливи) залишаються 25 дворогосподарств у с. Біла Церква Рахівського району. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 21 травня з 10 житлових будинків та 75 присадибних ділянок воду було відкачано (залишаються частково підтопленими 25 присадибних ділянок). Підрозділами ДСНС проводяться роботи з відкачування та відведення води з присадибних ділянок", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними відомства, до ліквідації наслідків підтоплення залучено 20 рятувальників, 6 одиниць техніки та 3 мотопомпи.

Крім того, як повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, у ніч на неділю (21.05) енергетики усунули пошкодження високовольтної лінії електропередач поблизу Великого Бичкова в Рахівському районі, тому з 01:20 неділі електропостачання Білої Церкви повністю відновлене.

Нагадаємо, ввечері 20 травня 2017 року в с. Біла Церква Рахівського району внаслідок сильної зливи та через захаращеність водостоків і дренажних систем, стічними водами було частково підтоплено близько 100 дворогосподарств та 10 приватних житлових будинків.