ua en ru

На Закарпатті чиновник "Укрпошти" привласнив півмільйона гривень

На Закарпатті чиновник "Укрпошти" привласнив півмільйона гривень Фото: СБУ викрила посадовця "Укрпошти" на розкраданні грошей на реконструкцію

Через оборудки посадовця було паралізовано роботу регіонального центру обробки поштової кореспонденції

Співробітники Служби безпеки України у Закарпатській області викрили схему, за якою посадовець "Укрпошти" привласнив державні кошти, призначені на реконструкцію виробничих приміщень. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Чиновник, відповідальний за якість ремонту, оформив фіктивні угоди з "підрядниками", на банківські рахунки яких перераховувалися державні кошти за нібито виконані роботи. Загальна вартість реконструкції, відповідно до кошторису, становила 5,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що для ремонту приміщень чиновник наймав некваліфікованих сторонніх людей, а призначені на реконструкцію гроші привласнював.

Повідомляється, що зловмисник встиг привласнити понад півмільйона гривень.

Крім завданих збитків, через оборудки посадовця тимчасово було паралізовано роботу регіонального центру обробки поштової кореспонденції.

За підробку актів приймання виконаних робіт, до яких чиновник вносив завідомо неправдиві відомості, та розкрадання державних коштів йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Національна поліція підозрює чиновників Фонду держмайна України і підконтрольні їм державні установи в розробці плану з відчуження майна та подальшого заволодіння ним.