ua en ru

Екс-чиновників Фонду держмайна підозрюють у розтраті багатомільйонної

Екс-чиновників Фонду держмайна підозрюють у розтраті багатомільйонної Фото: екс-чиновників ФДМ підозрюють у розтраті багатомільйонної

Збиток для країни від незаконних угод склав 165 млн гривень

Національна поліція підозрює чиновників Фонду держмайна України (ФДМ) і підконтрольні їм державні установи в розробці плану по відчуженню майна та подальшого заволодіння ним. Про це йдеться в повідомленні Департаменту захисту Національної економіки поліції України.

"Порушуючи цілу низку нормативних актів, чиновники передали в приватну власність об'єкти нерухомості вартістю 165 мільйонів гривень. До речі, підприємництва, на користь яких було відчужено державне майно, підконтрольні екс-чиновникам і народним депутатам", - заявив начальник Департаменту захисту економіки Нацполиции Ігор Купранец.

Як наголошується, протягом 2012-2015 років працівники керівної ланки державної холдингової компанії та ФДМ укладали завідомо збиткові договори. Їх виконання в подальшому призвело до неплатоспроможності компанії. Частина нерухомості відразу була перепродана, залишок передано в оренду.

Слідчі Головного слідчого управління відкрили кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 219 (Доведення до банкрутства) Кримінального кодексу України.

5 вересня оперативники Департаменту захисту економіки і слідчі Головного управління Нацполиции провели санкціоновані обшуки в офісах товариств і за місцем проживання підозрюваних у Києві, Львові і Луцьку.

Осіб, причетних до скоєння кримінальних злочинів, чекає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3-х років та з конфіскацією майна

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура підозрює колишнього топ-менеджера "Укрпошти" у розтраті 1 млн гривень.