ua en ru

Захоплення літака в Єгипті: подробиці

Захоплення літака в Єгипті: подробиці

Повітряне судно прямувало з Олександрії в Каїр

Захоплення літака EgyptAir Airbus A320 в Єгипті стався сьогодні вранці, 29 березня, під час прямування повітряного судна з Олександрії в Каїр. Повідомляється, що літак був захоплений відразу після вильоту і здійснив екстрену посадку в аеропорту Ларнаки. На борту знаходиться 81 осіб, точна кількість загарбників невідомо.

На борту EgyptAir Airbus A320 може знаходитися бомба

AP з посиланням на джерело в уряді Кіпру повідомляє, що на борту літака може знаходиться бомба. Крім того, загарбники зажадали відігнати поліцейські машини від літака, щоб відпустити пасажирів.

Загарбники відпустили майже всіх пасажирів

Авіакомпанії AirEgypt повідомляє про те, що загарбники відпустили майже всіх пасажирів літака EgyptAir Airbus A320 в Єгипті, залишивши на борту тільки чотирьох.

Крім того, Аль-Джазіра передає ім'я викрадача - Ібрагім Самах (Ibrahim Samaha).

Викрадач літака спочатку вимагав летіти в Туреччину

Sky News Arabia з посиланням на джерело в службі безпеки Єгипту повідомляє про те, що нападник вимагав летіти в Стамбул. Однак пілот відмовився через те, що Туреччині не вистачило б палива.

Крім того, повідомляється, що угонщие не терорист, а літак він захопив з особистих мотивів. Нібито він збирався доставити лист дружині. Також, за непідтвердженими даними, дружина викрадача направляється в аеропорт.

Ібрагім Самах не є викрадачем

Як повідомляє BBC News, Ібрагім Самах не викрадач, а пасажир літака. Про це розповів він сам після звільнення з повітряного лайнера. Повідомляється також, що правоохоронці поки не будуть називати ім'я викрадача.