ua en ru

Загорій вважає держзакупівлі ліків через систему на базі ProZorro оптимальним рішенням

Загорій вважає держзакупівлі ліків через систему на базі ProZorro оптимальним рішенням Фото: Гліб Загорій

Нардеп упевнений, що головне завдання МОЗ - займатися реформами в медицині

Створення електронної системи держзакупівель ліків на базі таких платформ, як "Прозорро" (ProZorro), є оптимальним рішенням для медичної галузі. Про це в коментарі журналістам заявив народний депутат Гліб Загорій.

"Поки МОЗ буде займатися закупівлями ліків та розподілом бюджетних грошей, очікувати якісного реформування галузі не доводиться. У той же час, головне завдання міністерства - реалізовувати свою політику і займатися реформами в медицині. Для цього необхідно звільнити час і значна кількість людей, які на даний момент зайняті тим, що контролюють розподіл державних коштів. Тому адаптація "Прозорро" для потреб медичної галузі, або ж створення нової системи на базі подібних електронних платформ, де будь-який бажаючий зміг би проконтролювати ситуацію, є оптимальним рішенням як для міністерства, так і в цілому для держави", - зазначив Загорій.

За словами народного депутата, це дозволить зробити процедуру держзакупівель ліків повністю прозорою та відкритою для суспільства, а також посприяє очищенню медичної галузі від корупції.

Загорій також підкреслив, що фармацевтична компанія "Дарниця", бенефіціаром якої він є, не приймає участі в держзакупівлях МОЗ.

Нагадаємо, з 1 лютого в Україні розпочався процес поступового зниження цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, який триватиме до квітня 2017 року.