ua en ru

Заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ у опалювальному сезоні 2009-2010 рр. складає 2,7 млрд грн, - Ю.Хіврич

Заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ у опалювальному сезоні 2009-2010 рр. складає 2,7 млрд грн. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми маємо заборгованість на сьогодні по газу за опалювальний сезон 2,7 млрд грн", - наголосив Ю.Хіврич.
Він підкреслив, що згідно із дорученням першого віце-прем'єр-міністр Андрія Клюєва цю заборгованість необхідно погасити до 1 вересня 2010 р.
Також міністр підкреслив, що заборгованість бюджетних установ перед комунальними підприємствами складає 360 млн грн, 700 млн грн - складає заборгованість місцевих бюджетів.
Також Ю.Хіврич наголосив, що заборгованість населення за комунальні послуги складає 8,8 млрд грн, в тому числі 5,6 млрд грн - за теплову енергію.
Також міністр зазначив, що заборгованість із погашення різниці в тарифах складає близько 1 млрд грн. За його словами, цей борг не буде впливати на подачу газу підприємствам ТКЕ на початку опалювального сезону. "Ми поки визначились, до вирішення питання на державному рівні ці борги не будуть впливати на розрахунки і на пуск газу 15 жовтня", - наголосив міністр.
Також він схвалює запропоновану КМДА схему погашення різниці в тарифах за допомогою векселів. Міністр вважає, що така схема прийнятна і для інших областей.