ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 848 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 848 млн гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ за минулий тиждень зменшилась на 24 млн грн

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від національної акціонерної компанії "Нафтогаз" на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 49,7 млрд гривень, тобто зменшилась на 848 млн гривень, або на 1,5% за тиждень. Про це повідомляє прес-служба НАК.

Вказано, що за тиждень виробники тепла зменшили борг на 177 млн гривень (0,7%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) - на 25 млн гривень (1,5%), регіональні газозбутові підприємства - на 646 млн гривень (3%).

Зазначається, що станом на 28 серпня 2018 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед "Нафтогазом" складає близько 29,1 млрд гривень. У порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 202 млн гривень (0,4%).

Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 20,6 млрд гривень, і у порівнянні з минулим тижнем вона зменшилась на 646 млн гривень (3%).

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась та складає 2,8 млрд гривень.

"Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 24 млн грн (0,7%). Сумарна заборгованість "Київенерго" складає близько 3,6 млрд грн", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 29 серпня продовжив спеціальні зобов'язання для НАК "Нафтогаз України" до 1 жовтня 2018 року.

Минулого тижня прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив із заявою про те, що невиплата боргів загрожує Україні дефолтом, тому країні необхідно співпрацювати з МВФ. Фактично, це означає, що уряд найближчим часом підвищить ціни на газ.