ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,5 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,5 млрд гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" складає близько 33,8 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 1,5 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК.

"Станом на 20 лютого 2018 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 33,8 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 1,561 млрд грн (4,4%)", - йдеться у повідомленні..

Як зазначається, наразі заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає 32,4 млрд гривень, а промислових підприємств - 2,8 млрд гривень.

Крім того, повідомляється, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 436 млн гривень і складає 4,6 млрд гривень.

"Сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 29,4 млрд гривень, з них за 2018 р. - 6,9 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 1,349 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бюджетники заборгували "Київенерго" за тепло 278,3 млн гривень.