ua en ru

Борг бюджетників за тепло перед "Київенерго" перевищив 278 млн гривень

Борг бюджетників за тепло перед "Київенерго" перевищив 278 млн гривень Фото: "Київенерго" (УНІАН)

У свою чергу "Київенерго" продовжує накопичувати борг перед газопостачальниками

Бюджетники заборгували "Київенерго" за тепло 278,3 млн грн. Найбільші борги накопичили навчальні заклади і силові структури, передає прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням найбільше заборгували навчальні заклади і силові структури.

"Станом на 1 лютого бюджетники заборгували "Київенерго" 278,3 млн гривень за тепло. Найбільші борги накопичили навчальні заклади і силові структури", - сказано в повідомленні.

Зокрема, серед вузів критична ситуація у Національного транспортного університету (борг за теплоенергію досяг 4,2 млн гривень), Київського регіонального вищого професійного училища будівництва (2,3 млн гривень) і Київського Національного лінгвістичного університету (2,1 млн гривень).

Що стосується боргів силових структур, то Головне територіальне управління юстиції в Києві не сплатило майже 577 тис. гривень за спожите тепло, ГУ Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві - 425 тис. гривень, а Департамент патрульної поліції - 273 тис. гривень.

Також, як додали в компанії, серед найбільших боржників-бюджетників — будинок відпочинку Державного управління справами "Конча-Заспа". Його заборгованість на 1 лютого становить 701,8 тис. гривень.

"Борги за тепло, які накопичуються клієнтами "Київенерго", призводять до зростання боргу за газ. У той же час газові борги призводять до санкцій з боку газопостачальників і можуть стати підставою для припинення співпраці", - відзначають в компанії.

Повідомляється, що станом на 1 лютого "Київенерго" заборгувало газопостачальнику 4,4 млрд гривень, а борг Києва перед енергокомпанією за тепло - 5,2 млрд гривень.

Борг бюджетників за тепло перед "Київенерго" перевищив 278 млн гривеньФото: "Київенерго"

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ВАТ "Київенерго" на 1 січня 2018 року збільшилася на 784 млн гривень і становить до 4,7 млрд гривень.