ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить 31 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить 31 млрд гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

За тиждень заборгованість за газ зменшилася на 237 млн гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилася на 237 млн гривень, або 0,8%. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Станом на 1 серпня 2017 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 237 млн гривень (0,8%)". - повідомили в компанії.

Наголошується, що близько 80% від загальної суми заборгованості складає борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії. Борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії становить близько 11% від загальної заборгованості, борг прямих промислових споживачів - 9%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 54 млн гривень, або 1,3%. Сумарна заборгованість "Київенерго" за газ становить 4 млрд 97 млн гривень.

Нагадаємо, станом на 18 липня заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за газ зросла на 435 млн гривень.