ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить 22,8 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить 22,8 млрд гривень Фото: у НАК "Нафтогаз України" розповіли про заборгованість підприємств за газ

Заборгованість зменшилася на 278 млн грн

Заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за газ станом на 13 грудня 2016 року становить близько 22,8 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні пресс-службы НАК.

"Cтаном на 13 грудня 2016 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить 22,8 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 278 млн грн (1,2%)", - йдеться в повідомленні.

Заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за тиждень зменшилася на 273 млн грн (1,5%), а підприємств, які виробляють електроенергію, - на 4 млн грн (0,2%).

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 82% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 8%.

Водночас заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 15 млн грн (1,0%) і тепер сумарна заборгованість становить близько 1456 млн грн.

Заборгованість прямих промислових споживачів за минулий тиждень не змінилася.

Нагадаємо, у разі виграшу позовів у Стокгольмському арбітражному суді ціна на газ для населення і промисловості в Україні може знизитися.