ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 646 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 646 млн гривень Фото: заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 3%

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить близько 21 млрд гривень

За станом на 4 травня 2016 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 21 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 646 млн грн (3%), повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, що становить близько 85% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 5%.


Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень уменшился на 123 млн грн (13,4%). Сумарна заборгованість товариства складає близько 792 млн грн.

Нагадаємо, раніше директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що Україна може отримати 50 млрд доларів від російського ВАТ "Газпром" після задоволення позову НАК "Нафтогаз України" Стокгольмським арбітражем.