ua en ru

Заборгованість "Чорноморнафтогазу" з виплати зарплати буде погашена в найближчі дні

Заборгованість Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогазу" з виплати зарплати буде погашена в найближчі дні. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі підприємства.

"На сьогоднішній день затримка з виплати заробітної плати співробітникам Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" складає 10 днів і в найближчі дні підприємство свої зобов'язання перед трудовим колективом виконає. Затримка з виплатою заробітної плати пов'язана з тим, що вона планувалася за рахунок коштів від продажу рідких вуглеводнів, який за чинним законодавством компанія здійснює через біржові аукціони. На жаль, на останніх аукціонах нафта і газовий конденсат продані не були. Тому заробітна плата буде виплачена за рахунок інших джерел надходження фінансових коштів, на що потрібен певний час", - йдеться в повідомленні.

У той же час, в "Чорноморнафтогазі" відзначають, що інших боргів перед трудовим колективом компанія не має, і "даний випадок затримки з виплатою заробітної плати є рідкістю".

Читайте також: "Чорноморнафтогаз" за 6 міс. 2013 р. збільшив видобуток газу на 35,6% - до 193,4 млн куб. м

"Більше того, цього року була виплачена тринадцята зарплата за 2012 р., середній рівень зарплати становить понад 7 тис. грн (наприклад, зарплата бурильників основного 6-го розряду досягла середнього рівня в 10 866 грн., операторів з видобутку в морі основного 5-го розряду - 9 119 грн.), тільки за результатами минулого року він виріс на 17%, а на соціальний пакет трудовому колективу підприємство витратило в 2012 р. більше 46 млн грн", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що сьогодні трудовий колектив "Чорноморнафтогазу" складається з чотирьох тисяч осіб, а соціальний пакет, що надається своїм співробітникам компанією, є одним з кращих в Криму і Україні. Він включає в себе недержавне пенсійне забезпечення, підтримку кваліфікованих фахівців, багатодітних сімей, надбавки за роботу в морі, дотації на харчування, матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки, організацію відпочинку та лікування працівників і членів їх сімей на базі відпочинку і в медичному центрі "Чорноморнафтогазу", дотації на утримання дітей співробітників у дитячих дошкільних установах.