ua en ru

Затримані з вибухівкою в Києві відмовляються давати свідчення, - прокуратура

Затримані з вибухівкою в Києві відмовляються давати свідчення, - прокуратура Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Дарницький районний суд Києва обере їм міру запобіжного заходу 14 листопада

Затримані з вибухівкою у Києві жителі Закарпатської області відмовляються давати свідчення. Про це в ефірі "112 Україна" заявила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"В даний час їхні інтереси представляють адвокати за контрактом, вони відмовилися від безкоштовної допомоги адвоката. За порадою адвокатів, вони відмовляються надавати будь-які пояснення слідчим", - зазначила Максимець.

Вона також додала, що згідно з висновками експертів, вибухівка і електродетонатори були діючими. Дарницький районний суд Києва обере їм запобіжний захід завтра, 14 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура оголосила про підозру затриманим з вибухівкою в Києві. Напередодні на парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі поліцейські помітили підозрілий автомобіль, в салоні якого знаходилися два чоловіка.

"В ході огляду транспортного засобу поліцейські виявили в багажнику рюкзак, в якому було п'ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів. При цьому вибухівка була підготовлена до використання", - йдеться в повідомленні поліції.